Citterio – Η ιστορική ιταλική αλλαντοποιία: ποιότητα, καινοτομία & παγκόσμια φήμη

Citterio – Η ιστορική ιταλική αλλαντοποιία: ποιότητα, καινοτομία & παγκόσμια φήμη

November 19, 2025Alberto Covo

Citterio – Ένα όνομα-σύμβολο της ιταλικής αλλαντοποιίας

Η Citterio ανήκει στα παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα ιταλικά brand στον κόσμο, συνώνυμο με την αυθεντικότητα, τη σταθερή ποιότητα και την τεχνογνωσία στην ωρίμανση. Με παγκόσμια δημοφιλία και ισχυρή παρουσία στη γαστρονομία, η Citterio παραμένει σημείο αναφοράς για επαγγελματίες και food lovers.

Κληρονομιά & κλίμακα που ξεχωρίζει

  • Καινοτομία προϊόντων: Η Citterio θεωρείται ο δημιουργός του εμβληματικού Salame Milano, που άλλαξε τα δεδομένα.

  • Ηγετική παραγωγή: Μεγάλος παραγωγός Prosciutto di Parma, με έμφαση στη συνέπεια και την ιχνηλασιμότητα από επιλεγμένες πρώτες ύλες.

  • Βιομηχανικό αποτύπωμα: 10 εργοστάσια σε όλη την Ιταλία και 1 μονάδα στις ΗΠΑ υποστηρίζουν σταθερότητα ποιότητας και διαθεσιμότητας, τόσο για λιανική όσο και για HORECA/foodservice.

Γκάμα για πλατό, σάντουιτς & κουζίνα

Η γκάμα καλύπτει κλασικά ιταλικά αλλαντικά για κάθε χρήση:

  • Prosciutto di Parma για κομψές, μεταξένιες φέτες σε πλατό και panini.

  • Salame Milano για ισορροπημένο άρωμα και λεπτή υφή.

  • Mortadella (διαθέσιμη και με φυστίκι), Bresaola, Coppa, Guanciale για αυθεντικές ιταλικές συνταγές (carbonara, amatriciana) και premium εμφάνιση στη βιτρίνα.

Tip σερβιρίσματος: Φέρε τα αλλαντικά σε θερμοκρασία δωματίου 10–15′ πριν το σερβίρισμα. Για πλατό, εναλλάσσεις χρώματα/υφές (π.χ. Prosciutto di Parma με Bresaola) και προσθέτεις καρτελάκια “συνδυάζεται με…”.

Citterio στην Ελλάδα – Interfood από το 1978

Η Interfood είναι αποκλειστικός διανομέας της Citterio στην Ελλάδα από το 1978, με δίκτυο που εξυπηρετεί ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering, delicatessen και super markets. Η πολύχρονη συνεργασία εξασφαλίζει φρέσκο προϊόν, τακτικές αφίξεις και στήριξη βιτρίνας/merchandising.

Προτεινόμενα συμπληρωματικά προϊόντα (για πλατό & συνταγές)

  • Γκρισίνι Brusa: τραγανό, ιδανικό για δίπλα στα λεπτές φέτες.

  • Βαλσάμικο ReModena: λίγες σταγόνες απογειώνουν Prosciutto di Parma και παλαιωμένα τυριά.

  • Τυριά (π.χ. Parmigiano Reggiano): για ισορροπία αλμύρας/γλύκας στο πλατό.

Αποθήκευση & χειρισμός

  • Στο ψυγείο, καλά κλεισμένα, για να μην ξεραθούν οι άκρες.

  • Μετά το άνοιγμα, ιδανική κατανάλωση σε 3–4 ημέρες (ιδίως οι φέτες).

  • Κόψε/άνοιγε όσο χρειάζεσαι για να κρατάς το προϊόν φρέσκο.


Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Γιατί να επιλέξω Citterio;
Για τη συνδυασμένη αξία ιστορίας, ποιότητας και συνέπειας στην παραγωγή—ιδανικό για επαγγελματίες και απαιτητικούς καταναλωτές.

Τι κάνει το Salame Milano τόσο δημοφιλές;
Η λεπτοαλεσμένη υφή και η ισορροπία μπαχαρικών το καθιστούν ευέλικτο για πλατό, σνακ και σάντουιτς.

Είναι κατάλληλη για HORECA;
Ναι—με φορμάρισμα φέτας για σταθερή απόδοση, υψηλή διαθεσιμότητα και υποστήριξη βιτρίνας από την Interfood.

More articles